Så här hanteras dina personuppgifter

Så här hanteras dina personuppgifter när du skaffar lånekort och meröppetbricka

När du skaffar lånekort och meröppetbricka ingår du ett avtal med biblioteken i Habo. Då registrerar biblioteket dina personuppgifter. Biblioteket behöver använda dina personuppgifter för att du ska kunna låna och göra andra ärenden på biblioteket. Uppgifterna kommer inte att användas i annat syfte än de insamlades för. Uppgifterna kommer inte att överföras utanför EU/EES.

Vilka uppgifter registreras?

Biblioteket registrerar ditt namn, adress och oftast personnummer i låneregistret och ditt namn i meröppetregistret. Biblioteket sparar också de blanketter du undertecknar när du godkänner avtalet antingen för dig själv som privatperson eller som vårdnadshavare för den person du har vårdnaden om. Du kan även välja att lämna din e-postadress för att vi ska kunna informera dig om när det är dags att lämna tillbaka det du lånat och för att få påminnelser via e-post istället för brev. Vi använder även din e-postadress för att meddela att den bok du beställt finns att hämta på biblioteket. För att du ska kunna logga in på vår hemsida sparar vi ditt namn, personnummer, lånekortsnummer, e-post, telefonnummer och ip-nummer.

Hur länge sparas dina personuppgifter?

Om du inte använder ditt lånekort och meröppetbricka under fem år tar vi bort dina uppgifter. Du kan när som helst avsluta avtalet. Du kan även avsluta det samtycke du som vårdnadshavare lämnat för att en person under 18 år ska få ett lånekort.  

Vilka kommer att ta del av uppgifterna?

Alla som är anställda på biblioteken i Habo kommun tar del av de personuppgifter som är registrerade i bibliotekets datasystem. Lån är sekretessbelagda, enligt lagen. Det betyder att vi som jobbar på biblioteket aldrig berättar för någon vad du har lånat eller reserverat.

Vid misstanke om brott kommer biblioteket på skriftlig begäran från Polisen lämna ut de uppgifter som efterfrågas i bibliotekssystemet.

Vilka lagar styr hur personuppgifter hanteras?

Det är en lag som heter Dataskyddsförordningen som gäller i hela EU som bestämmer hur vi behandlar dina personuppgifter.

Dina rättigheter

Du har rätt att få veta vilka uppgifter vi har om dig, avsluta avtalet och göra rättelser. Du kan även invända mot behandling och kräva begränsning av behandling av dina personuppgifter. Du har rätt att återkalla samtycke för att person under 18 år ska få ett lånekort. Du har rätt att lämna klagomål till tillsynsmyndighet

Kontaktuppgifter
Nämndsekreterare, fritid- och kulturförvaltningen, tel: 036-442 81 16, epost: fritidkultur@habokommun.se.

 

Språk

Habo bibliotek

Öppettider

Måndag: 10:00-18:00
Tisdag: 10:00-18:00
Onsdag: 10:00-18:00
Torsdag: 10:00-18:00
Fredag: 10:00-16:00
Lördag: 10:00-13:00

Meröppet alla dagar 7-22

 

Sommaröppet vecka 25-33

Måndag: 13:00-18:00
Tisdag: 13:00-18:00
Onsdag: 13:00-18:00
Torsdag: 13:00-18:00
Fredag: 13:00-16:00

Meröppet alla dagar 7-22

Alltid stängt
Röda helgdagar samt Påskafton, Midsommarafton, Julafton och Nyårsafton.

Öppet kl. 10.00 - 13.00
Trettondagsafton, skärtorsdagen, valborgsmässoafton, klämdag efter Kristi himmelsfärds dag, dagen innan nationaldagen, dagen innan midsommarafton och dagen innan alla helgons dag samt 23:e och 30:e december. Om någon av ovanstående dagar infaller på en söndag har vi stängt.

Meröppet alla dagar kl. 07.00-22.00