Meröppet

Sök böcker, film m m...

Meröppet Meröppet

Vad är meröppet?
Meröppet är en service för dig som låntagare över 18 år. Personal finns på plats för att hjälpa dig under ordinarie öppettider som vanligt men genom att skaffa en tagg och en pinkod får du tillgång till biblioteket 7-22 alla dagar – året om!

Vad kan jag göra?
Låna och återlämna böcker.
Hämta reserverade böcker.
Läsa, spela spel och rita.

Studera och använda datorerna samt bibliotekets öppna Wi-Fi.
Läsa tidningar och tidskrifter.
Kopiera och skriva ut. Pengar läggs i burken vid kopiatorn.
Använda biblioteket för olika typer av möten eller kanske en söndagsutflykt för familjen.

Hur gör jag?
För att få tillgång till tjänsten behöver du kontakta personalen som hjälper dig att få tillgång till meröppet. Accessen till biblioteket är personlig och får inte lånas ut. Ta gärna med dig personer du känner men kom ihåg - det är DU som ansvarar för de som du tar med dig in på din tagg.

Håll taggen mot läsaren på vänster sida om dörren. När den lyser grönt slår du din valda fyrsiffriga pinkod och OK. Gå in i entréhallen. Håll kortet mot läsaren till innerdörren och gå in när det lyser grönt. 

Lokalerna larmas klockan 22.00. Larmet slås på automatiskt ett par minuter efter 22.00. Lämna byggnaden i god tid och se till att dörren stängs ordentligt.

Ställ i ordning det du använt så håller vi vårt gemensamma bibliotek fint.

Hur får jag hjälp?
Meröppet innebär att du som låntagare sköter dig självständigt under meröppettiden. Personalen är ibland på plats under meröppettiden, men håller på med andra arbetsuppgifter. Hjälp och stöd sker alltså under ordinarie öppettider.

När det är Meröppet står en reservations- och strullåda framme vid självservicedisken. Där kan du lägga böcker som är reserverade eller som exempelvis är trasiga. Är det något problem som uppstår eller något annat som du vill kontakta personalen om kan du lämna ett meddelande till personalen i ett block som ligger på lådan eller annars kontakta biblioteket via e-post. Vi svarar så snart vi hinner.

 

Habo bibliotek

Öppettider

Måndag: 13:00-19:00
Tisdag: 11:00-19:00
Onsdag: 11:00-19:00
Torsdag: 11:00-19:00
Fredag: 11:00-16:00
Lördag: 10:00-13:00

Meröppet alla dagar 7-22

 


Fagerhults bibliotek

Tisdag: 16:00-19:00