Hembygdssamlingen

Hembygdssamlingen

I källaren har vi vår hembygdssamling. Här samlar vi allt som handlar om Habo och dess omgivning. Tipsa oss gärna om du saknar något. En del av litteraturen här är referenslitteratur. Du får gärna läsa den här men inte låna hem den. Resten av litteraturen får du gärna låna hem.

Delar av hembygdskännaren Stieg-Erland Dagmans samlade forskningsresultat i katalogiserade böcker, pärmar och kartor finns också i källaren. Samlingen består av cirka 15 hyllmeter trycksaker, föremål och modeller. Eftersom samlingen är unik och svår att ersätta är det inte tillåtet att låna hem material ur den, men du får gärna sitta och läsa här hos oss.

För att kunna komma ner till hembygdssamligen hämtar du nyckel hos personalen. Vi skriver upp ditt namn så att vi vet vem som är därnere.

På biblioteket säljer vi också böcker och skrifter av lokala författare. Vill man veta vad vi har för litteratur till försäljning finns en fullständig lista att titta på i informationsdisken.

Släktforska

Släktforskarsalen

Är du sugen på att släktforska så huserar också Habobygdens släktforskarförening i källaren. Här finns fem datorer med uppkoppling till bland annat SVAR och ArkivDigital. Alla biblioteksbesökare är välkomna att använda dessa tjänster. Allt du behöver göra är att låna nyckel hos bibliotekspersonalen.

Är du nybörjare kontakta föreningen för en introduktion.

Språk

Habo bibliotek

Öppettider

Måndag: 13:00-18:00
Tisdag: 13:00-18:00
Onsdag: 13:00-18:00
Torsdag: 13:00-18:00
Fredag: 13:00-16:00

Meröppet alla dagar 7-22

 

Fagerhults bibliotek

Enligt beslut i Fritids och kulturnämnden kommer biblioteksfilialen i Fagerhult att stängas. Sista öppetdagen blir 11 juni. För mer information se protokollet.