Fjärrlåneansökan

  • Logga in för att skicka meddelande till biblioteket

Språk

Regler för fjärrlån

Om en bok saknas på biblioteket köps den i första hand in. Om boken inte längre går att köpa in eller är för smal för biblioteket kan den fjärrlånas från annat bibliotek.

Vi kontaktar dig via e-post eller brev när boken har kommit.

Begränsningar
Vi fjärrlånar inte in kurslitteratur. Om du är student vid till exempel högskolan i Jönköping är det högskolebiblioteket som ska hjälpa till med fjärrlån av den kurslitteratur du behöver.

Är du distansstuderande vid annan studieort får du själv beställa din kurslitteratur från studieortens högskola/universitet.

Böcker som innehåller alltför låg kvalitet eller har ett rasistiskt, pornografiskt eller annat diskriminerande innehåll lånar biblioteket inte in.

Biblioteket kan bara beställa in ett exempel av samma titel samtidigt.

DVD-filmer, ljudböcker eller musik-cd går med ett fåtal undantag ej att fjärrlåna.

Väntetid
En fjärrlånad bok tar normalt 1-2 veckor att beställa till biblioteket men ibland kan det ta betydligt längre tid beroende på om boken finns inne eller är utlånad.

Lånetid
Det är det utlånande biblioteket som bestämmer hur lång tid boken får vara utlånad. Utlåningstiden kan därför variera mycket.
Behöver du ha boken längre, fråga oss när lånetiden håller på att gå ut så frågar vi i vår tur det utlånande biblioteket. Det utlånande biblioteket bestämmer sedan om lånet kan förlängas.

Habo bibliotek

Öppettider

Måndag: 13:00-18:00
Tisdag: 13:00-18:00
Onsdag: 13:00-18:00
Torsdag: 13:00-18:00
Fredag: 13:00-16:00

Meröppet alla dagar 7-22

 

Fagerhults bibliotek

Enligt beslut i Fritids och kulturnämnden kommer biblioteksfilialen i Fagerhult att stängas. Sista öppetdagen blir 11 juni. För mer information se protokollet.